Нападението е извършено след скандал

Отец Иван пострада при нападение с нож. Пиян мъж нападнал друг в приюта в Нови Хан и го намушкал. Отецът опитал да помогне и също бил ранен. 

Около 15.10 ч. в четвъртък на тел. 112 бил подаден сигнал за мъж, предизвикал разпрата в приюта, където пребивавала майката на сина му, заедно с детето, съобщават от МВР. На място незабавно са изпратени служители на РУ-Елин Пелин, които установили, че под въздействието на алкохол и наркотици, 26-годишният е нанесъл порезна рана в гърба на свой опонент. Раненият е транспортиран в столичната болница "Света Анна". Оттам съобщиха, че няма опасност за живота му.

Дете скочи на релсите в софийското метро

Лека порезна рана по ухото е получил и отец Иван, който се притекъл на помощ на пострадалия. "Влиза един разярен младеж. Жената като го видя и викна: „Олеле, детето ми!”. Той й е казал, че ще дойде и ще й вземе детето, а нея ще я заколи”, каза отец Иван.

„Атанас скочи да ме варди. Двамата се сбиха и аз започнах да ги разтървавам. Настъпих си расото и щях да падна. През това време мъжът ме рани с ножа, искаше да ме заколи”, допълни още той.

„Няколко пъти му казах, че не искам да съм с него, но той ме заплаши, че ще ми вземе детето и ще направи така че да ме изгонят оттук нарочно, за да сме на улицата и да могат да ми вземат детето. Аз отказах да скитам с него и затова той полудя. Посягал е и на мен и на детето”, разказа жената на нападателя – Павлина.

Извършителят на нападението е криминално проявен. Опитал да избяга, но е задържан за 24 часа.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.