Сблъскаха се кола и автобус

Две жертви на тежка катастрофа край Кочериново. Сигналът е подаден малко след 7.30 часа. Шофьор на лека кола губи управление над автомобила си и се удря в автобус.

СНИМКИ ОТ ЖЕСТОКИЯ ИНЦИДЕНТ ВИЖТЕ ТУК

Момиче на 16 години е едната жертва от катастрофата тази сутрин на Е-79, съобщиха от полицията в Кюстендил. Момичето е починало по-късно след произшествието в болницата в Благоевград. При инцидента на главния път Е-79, в близост до разклона за Кочериново, на място е загинала 54-годишна жена, съобщиха за NOVA от полицията в Кюстендил. Тя е била пътничка в лек автомобил със сръбска регистрация. Водачът е загубил контрол над автомобила, навлязъл е в насрещната лента и се е ударил в автобус.

Водачът на лекия автомобил е настанен в благоевградска болница. Няма пострадали пътници от автобуса, казаха още от полицията. От там уточниха, че пътниците в лекия автомобил са сръбски граждани. 

Три жертви при тежка катастрофа на пътя Варна-Бургас

„Както си беше в неговата лента, навлезе целия в моята, нямаше и 50 метра. За  да избегна удара, настъпих спирачките. Той се удари в дясната част на автобуса. Излетях в храстите. Не знам на колегата какво му е станало, задремал ли е, нещо се е разсеял ли. Много съжалявам за хората. 35 години съм зад волана, такова нещо не съм виждал. От неговата лента, в последния момент идва в моята. Ако не бях предприел маневра наляво, щях да мина направо през него, щеше да влезе под автобуса”, обясни пред  NOVA шофьорът на автобуса.

Младежи загинаха в катастрофа край старозагорско село

„На предната седалка бях. От другата страна, от дясно на шофьора. За мен е герой. И аз имам семейство, за мен е герой”, коментира пътник в общественото превозно.

Наложило се е екипи на пожарната да режат ламарини, за да извадят шофьора на автомобила. Трима души са ранени. Заради инцидента се образуваха големи задръствания.

Малко преди 12:00 движението в района беше възстановено. Разследващите предполагат, че водачът на автомобила е заспал зад волана. Километражът му е заковал 120 км/ч.

А капацитетът на Е-79 в района на село Усойка не може да поеме изцяло целия трафик, който е насочен през него. По пътната артерия преминават всички, които пътуват за София и границата с Гърция. Очаква се движението в участъка да остане интензивен през целия ден. Местните очакват да бъде пуснато поне едно от платната на магистрала "Струма", за да има възможност за реверсивно движение. Както вече ви информирахме, то ще бъде затворено поне до началото на септември. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.