Летовниците са паднали върху дърво

Двама летовници, издигнати с парашут над морето на плаж „Каваците”, паднаха върху дърво в гористата местност.

Причината за инцидента е скъсване на повдигащото въже. Силният вятър е издухал парашута към сушата. Туристите нямат сериозни наранявания.

За инцидента е съобщено в 13.10 часа, а летовниците са открити и свалени от дървото в към 13:30 часа. 

40-годишна жена и 14-годишният й син, които живеели дълго време в чужбина, решили в последния си ден от почивката да се повозят на парашут, теглен от лодка. При издигането им във въздуха, силните вълни и вятърът изхвърлили плавателния съд на брега. Двамата кръжали около 15 минути във въздуха, преди да се скъса въжето и парашутът да ги отнесе в гората. 

Концесионерът отрича да са допуснали грешка.

„Хората бяха във въздуха някъде около 15 минути. През цялото време бяха с въже, което е вързано към лодката и просто в един момент наду още по-силен вятър и въжето се скъса”, разказа Виктор Николчовски, управител на водния атракцион.

Майката и 14-годишният й син прелетели километри, преди парашутът да се заплете в клоните.  А управителят на водния атракцион обвини времето за случилото се. 

„Нито един сайт не позна. Рязко се влошиха условията и, за съжаление, колкото и да ни е силна лодката нямаше достатъчно сила да приберем парашута”, каза още управителят на водния атракцион.

Преди около три седмици на плажа в Созопол имаше подобен инцидент, но тогава причината не бяха атмосферните условия, а повреденият двигател на лодката. 

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.