През юли във Facebook беше организирано събитие с призив да се щурмува Зона 51, за да се видят извънземните

Полицията в САЩ обяви, че е арестувала първата група "бегачи Наруто", които се опитали да проникнат в секретната база на ВВС в пустинята Невада "Зона 51", съобщава БГНЕС.

През юли във Facebook беше организирано събитие, което призовава да се щурмува Зона 51, за да се видят извънземните. Планът беше на 20 септември 2019 г. всички участници в събитието да се съберат пред военната база и да „я щурмуват, тичайки като Наруто“, с предположението, че няма да бъдат спрени.

Над 480 000 търсачи на извънземни ще щурмуват "Зона 51"

Оказа се, че това е забавна шега, която обаче мина границите на забавлението.

В страницата в социалната мрежа се публикуваха мемета, които привличаха вниманието на всички към събитието. След това организаторът обяви: „Това е шега, моля, не отивайте, защото ще бъдете застреляни от военните“. Въпреки това малко повече от 1 милион души обявиха, че ще се включат в щурма.

Дни преди датата на събитието и въпреки че се знае, че е шега, все пак имаше опасения, че доста хора ще се съберат пред военната база в пустинята. Особено, след като няколко души успяха да влязат и бяха арестувани на 5 километра вътре в базата на военновъздушните сили.

Службата на шерифа на окръг Найе потвърди във видео изявление, че са арестували първата вълна от "бегачи на Наруто" - двама младежи от Холандия. Полицаите са намерили кола, паркирана близо до портата на съоръжението. Двамата задържани младежи признали, че говорят английски и са видели табелите „Влизането забрането“, но „искали да разгледат съоръжението“.

Потвърдено беше, че задържаните са 21-годишният Говерт Суийп и 20-годишният Тиез Гранзиер, и двамата влогъри в YouTube със стотици хиляди абонати. У тях били намерени няколко камери, телефон, лаптоп и дрон. Полицаите установили, че на камерите им има кадри, направени в секретната база. Младежите са обвинени в проникване в стратегически важен за националната сигурност на САЩ обект. Двамата са били освободени под гаранция от 500 долара.

Влизането във военна база в САЩ може да доведе до глоба от 500 долара или до шест месеца затвор. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.