Организирана е група във Facebook

Над 480 000 ентусиазирани търсачи на извънземни и НЛО-та се готвят да щурмуват строго секретната база на американските военновъздушни сили в пустинята Невада - "Зона 51", съобщава Си Ен Ен. Те се организират в група във Facebook, озаглавена"Щурм на Зона 51: Те не могат да спрат всички нас". Мероприятието е шега, но предизвика вълна от коментари и постове в социалните мрежи. 

„Ние можем да се движим по-бързо от техните куршуми”, пишат участници в групата, а щурмът е насрочен за 3 часа на 20 септември.

Въпреки, че септемврийското събитие със сигурност е шега, то се инициира само няколко седмици, след като група американски сенатори бяха информирани за среща между американския флот и неидентифициран самолет - буквално неидентифициран летящ обект, пише Си Ен Ен.

 

Мистериозната „Зона 51” е във фокуса на конспиративните теории от десетилетия. Дълго време самото правителство на САЩ отрича съществуването на „Зона 51”. Поради пазенето в тайна на всички дейности в базата постепенно възникват различни конспиративни теории. Много хора смятат, че там американското правителство изучава катастрофирали извънземни космически кораби и други НЛО, както и извънземни същества. Всъщност името на мястото идва от факта, че се намира в 51-ви квадрант на военновъздушната база „Нелис”. Сред основните дейности в зоната са проектиране, създаване на нови летателни апарати и пробни полети с тях, както и изучаване на чужди машини.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.