"Наследих професията от дядо си. В момента работя като су-шеф на кораб в най-голямата световна компания за круизи", сподели Пецата в предаването "На кафе"

"Бил съм истински както в шоуто, така и в реалния живот. Каквото ми е на душата, това ми е и на устата. Всички ме поздравяват за участието ми в Hell’s Kitchen. Имам страшно много фенове както в България, така и в чужбина. Всички съжаляват, че не съм стигнал до финала, но постижението осмо място, също не е лошо. Самоук съм, всичко ми идва отвътре и продължавам да готвя", разказа Петко пред Гала.

За романтичната страна на живота

"Дълго чаках да срещна подходящото момиче. За щастие това се случи. Познавахме се от преди шоуто. Имахме общи приятели и компания, но не бях събрал куража да й покажа чувствата си. Приятелката ми е следяла изявите ми в Hell’s Kitchen и ми сподели, че е останала очарована от участието ми, защото съм бил себе си."

За професионалните успехи

"В момента работя в най-голямата компания в света за речни и океански круизи, на много висока позиция като су-шеф на един кораб. Маршрута му е от Базел, Швейцария, през Кьолн, Германия до Амстердам, Холандия. През повечето време съм на борда – 6 седмици работя, после 2 почивам. 80% от служителите на кораба са българи, които ме посрещнаха много топло."

Кулинарно наследство

"Много съм доволен от участието си в Hell’s Kitchen. Наследих уменията в кухнята от дядо си. Едно време и той е пътувал по круизи. Научих страшно много от него, но заради новата ми позиция се наложи да изкарам допълнително още 7 сертификата."

Повече за спомените от детството, за приятелката му Клеоника, за професионалните успехи и провалите в кухнята и още много интересни истории от живота на Пецата, гледайте във видеото на „На кафе“