Каза, че не знае дали ще се оправи, обясни майката на 36-годишния Искрен Йорданов

Мистериозно починалият в Брюксел българин се е оплакал от „проблем с пакистанци”. Това разказаха близките му пред NOVA. Майката на 36-годишният мъж от Русе търси отговори за смъртта на сина си. Тя не вярва, че става дума за самоубийство.

„Последното което каза е, че има страхотен проблем с пакистанци и не знае дали ще се оправи, дали ще може да се прибере”, разказа майката на Искрен Йорданов Елка Дочева.

Това е бил последният телефонен разговор на починалия с член на семейството, след което връзката с него се изгубва.

След няколко дни близките на Искрен научават, че той е мъртъв. Тялото на младия мъж беше открито в гаража на китайското посолство в белгийската столица.

Мистериозна смърт на млад българин в Брюксел

Искрен е отишъл в Брюксел, повикан спешно от негова приятелка. Близките му успели да влязат в профила му в социална мрежа и да прочетат в личните му съобщения с момичето.  

Според близките само тя знае  какво се е случило в последните часове на младия мъж.

„Не я обвинявам, нито семейството ни. Искаме да отиде доброволно в полицията и да каже това, което знае”, посочи Илияна Йорданова.

Семейството е подписало необходимите документи, за репатриране на тялото от Белгия. Но продължават да търсят отговори за смъртта му в китайското посолство .

„Искаме доклад от разследването, да разберем какво точно се е случило. Искаме записи от камерите, ако е възможно”, допълва Илияна.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.