В четвъртък ще има слаби превалявания в цялата страна

Есенно, прохладно и дъждовно ще е времето в четвъртък. До обяд валежите временно ще спрат. След обяд ще завали отново почти в цялата страна. По-значителни количества очакваме над планинските райони на Западна и Централна България, както и в централните части на Южна България. Вятърът ще е по-осезаем от обяд нататък и през нощта. Скоростта му ще варира между 20 и 30 км/ч, в Дунавската равнина поривите ще са силни, на моменти - до 50 км/ч. Температурите няма да падат драстично – през деня ще са между 21 и 26 градуса.

В планините ще вали в следобедните часове. Времето ще е ветровито и мъгливо. По високите части дневната температура ще достига 10 градуса, в ниското – около 17 градуса. Вятърът по откритите била ще духа със скорости до 50 километра в час. Около крайбрежието ще е мрачно и облачно със слаби превалявания през деня. Температурите ще са в интервала от 21 до 25 градуса, по-топло – по южното крайбрежие. Височината на вълните ще бъде около метър.

Атмосферното налягане над страната ни ще се повишава. Над Балканите ще се настани антициклон, с който лятото ще се завърне. Температурите ще тръгнат нагоре и в началото на следващата седмица ще гонят 27-28 градуса. Ново захлаждане с по-ниски температури и поредната вълна валежи очакваме след сряда.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.