Това заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев

Жената, простреляна смъртоносно в колата си в столичния квартал "Младост", е с криминално досие. Станка Марангозова е участвала във финансови пирамиди за над 65 млн. Срещу нея има дело с иск за 1,4 милиона лева. Разследващите работят по няколко мотива за убийството, сред които и неуредени финансови интереси.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

46-годишната жена беше открита с огнестрелна рана в главата пред блок в „Младост” в четвъртък вечерта. Станка Марангозова е управител в няколко фирми. Тя има и криминални регистрации за измами. Според разследващите много хора са пострадали от нея. През 2013 година в ефира на NOVA Марангозова пък се оплака, че към нея са отправяни заплахи.

Мъж намери жена си застреляна в колата им в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Станка Марангозова живеела на семейни начала с Динко Геров в столичния квартал „Младост”. NOVA се свърза с мъжа, който подава сигнала, след като намира безпомощното тяло на жена си в автомобила им. Там била оставена и бяла роза. Геров обаче отказа да коментира.

Основната версия на разследващите са неуредени финансови задължения.

„Има доста граждани пострадали от нея. Срещу нея има доста жалби и сигнали от измамени граждани или управители на юридически лица. Обещавала им е развиване на финансови операции, които да водят до много големи печалби”, обясни гл. комисар Христо Терзийски, директор на ГД „Национална полиция”.

А в други досъдебни производства Марангозова е потърпевша.

„Тя е пострадала от лица, които я изнудват, по причина, че тя е взела от тях 150 000 евро, за да ги вложи в борсови операции, които да доведат до по-големи печалби”, обясни Сийка Милева, говорител на Специализираната прокуратура.

 

Справка в Търговския регистър показва, че Марангозова е вписана като управител на няколко фирми, включително и обща с мъжа й - Динко Геров. Част от дейностите са отдаване на автомобили под наем, консултантска дейност и бизнес със земеделски земи в област Враца.

Съседите от блока в София описват семейството като прекрасни хора.

 

NOVA научи, че в Софийския районен съд срещу Марангозова има образувано наказателно дело за 1,4 милиона лева за измама. Убитата в столичния квартал „Младост” има три изпълнителни листа от банки и банкови институции на обща стойност около 160 000 лева.

Вижте откъс от интервюто: 

Намерените гилзи в автомобила показват, че убийството е извършено с късо огнестрелно оръжие. Разследващите продължават и с разпитите на хора, с които Станка Марангозова е имала отношения, за да ги отведат и до евентуалния извършител на тежкото престъпление.

„Извеждаме абсолютно всички версии по убийството. Трябва да направим анализ на доказателствата и данните, които ще съберем. Жертвата е с криминални регистрации. Те са за измами”, заяви в четвъртък вечерта директорът на СДВР Георги Хаджиев. На 16-ти септември 2013 година 40-годишната тогава Марангозова влиза в полeзрението на медиите с това, че се барикадира в мезонет на ул. „Ангел Каралийчев” 1. Отвън е имало частен съдебен изпълнител с нови собственици на апартамента. По-късно Марангозова се отказва от блокадата и напуска доброволно апартамента. По това време тя е била и под домашен арест заради вече започнало разследване на ДАНС, което е започнало през 2011 година за мошеничество и пране на пари. Месец след като е изгонена от мезонета, Станка Марангозова се появява в NOVA в предаването „На светло”. Тогава тя разказва за единия от многото си конфликти. По думите й тя е била измамена от Иво Масларов, който е син на бившия социален министър Емилия Масларова.

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.