Сутрин - мъгливо и хладно с температура около 10 градуса

Топлото време продължава. Сутринта - мъгли в котловините и низините, и в Източна България. След това слънчев ден с температури между 23 и 28 градуса. Най-топло – в районите на Ловеч, Плевен и Велико Търново в северната половина на страната, и около Пазарджик, Благоевград, и Сандански на юг. Вятър със скорост до 20-30 километра в час в Дунавската равнина и в районите около Черноморието.

В планините денят ще е слънчев, вятърът слаб. Термометрите ще гонят 15 градуса по високите части и около 21-22 градуса в ниското. По Черноморието – мъгливо до обяд, след това – слънчево с разкъсана облачност и температури около 20 градуса.

Антициклонът "Лизбет" ще ни осигури слънчева есенна седмица с температури сутрин около 10 градуса, а в следобедните часове – до 23-25 градуса. На този етап евентуални превалявания очакваме чак около средата на следващата седмица.

Въздухът тази сутрин е с превишени норми на фини прахови частици в Русе и Пловдив. В София, Враца и Плевен стойностите са близо до среднодневните норми, но без превишение.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.