Златната есен продължава в следващите дни с температури около 23-25 градуса

Денят ще е топъл, с повече слънчеви часове в западната половина на страната. На изток до обяд ще се стелят мъгли, но след това и там видимостта ще се подобри. Температурите в сряда ще бъдат с градус-два по-ниски от тези във вторник и ще се движат в интервала 22-27 градуса. 

Приятно есенно време ще има и в планините. Термометрите по високите части следобяд ще показват около 12 градуса, а в ниското – до 20. Прохладно ще е и по Черноморието, с дневни температури след вдигането на мъглата – около 20-21 градуса.

Златната есен продължава и в следващите дни. Дневните температури ще се задържат около 23-25 градуса. Сутрин ще е прохладно – между 7 и 12 градуса.

След средата на следващата седмица очакваме развитие на средиземноморски циклон, с който се очертават и слаби превалявания в дните преди местния вот у нас.

Тихото време е благоприятно за натрупване на замърсители в атмосферата. Както вчера, така и днес сутринта концентрацията на фини прахови частици е малко над нормата във Видин, Русе и Пловдив. Данните са от “Air Quality Index” на Европейската комисия.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.