Те твърдят, че са си платили и актът е бил доброволен

Полицията разследва две непълнолетни момчета от Афганистан, заподозрени в изнасилване на момиче в центъра на София. Информацията потвърдиха за NOVA от МВР. Оттам допълниха, че има сигнал за такова деяние, извършено миналия вторник около полунощ в изоставена постройка. По случая е образувано следствено дело, тъй като жертвата на посегателството е непълнолетна. Тя е от център за деца.

Двама 70-годишни са арестувани за блудство с 13-годишно момиче в Разлог

В хода на действията на МВР са задържани три момчета. По първоначална информация едно от тях само е гледало какво вършат другите. По-късно то е освободено, а на останалите двама е наложена мярка „надзор и контрол от инспектор в Детска педагогическа стая”. От прокуратурата обаче обжалват това решение и настояват, въпреки възрастта на предполагаемите извършители, те да останат в ареста. Дали това ще се случи, трябва да реши Софийският градски съд до края на седмицата.

Пострадалото момиче е настанено в Център за настаняване от семеен тип. Оттам отказаха да коментират темата с мотив, че в момента тече разследване. 

Оставиха в ареста мъжете, обвинени в блудство на тийнейджърка в Разлог

Момчетата от Афганистан твърдят, че са си платили и актът e бил доброволен. Те все още нямат статут на бежанци.

"Изнасилването е извършено по брутален начин, като преди това е използван и нож за заплаха", каза говорителят на Районната прокуратура Невена Зартова.

Сигнал в полицията е подаден на следващия ден. В четвъртък пък предполагаемите извършителите са задържани в центъра за бежанци във "Военна рампа". Именно там афганистанците пребивават през последните месеци.

Оставиха в ареста мъж, изнасилил два пъти 19-годишно момиче

Момчетата са подали молба за международна закрила и са регистрирани и настанени в помещение за непридружени непълнолетни чужденци. От Държавната агенция за бежанците казват, че знаят за случилото се и именно техни служители са помогнали за идентифицирането и задържането на непълнолетните момчета. В писмена позиция до NOVA пишат още, че центърът, в който са настанени чужденците, е от отворен тип. И настанените там могат да го напускат от 8 до 22 ч. през лятото и до 20 ч. през зимата. Отворен обаче остава въпросът какво са правили непълнолетните момчета навън в неразрешено време. Не е ясно и защо жертвата е била навън в полунощ, и то в район далеч от центъра в който живее. Той се намира в блок в столичния квартал "Овча купел".

Според прокуратурата извършителите и момичето не са се познавали преди случилото се. Как са се срещнали тепърва ще се установява.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.