Той е разследван за участие в организирана престъпна група

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество  (КПКОНПИ) образува производство срещу Миню Стайков, съобщиха от комисията.

Миню Стайков е наел адвоката на Мишел Платини

Наложен е запор върху имущество на обща стойност над 134 милиона лева, собственост на бизнесмена и още деветима души, свързани с него.

Откриха мобилни телефони и телевизор в килиите на Митьо Очите и Миню Стайков

Един от имотите е луксозна къща в столичния квартал „Бояна”, която се води собственост на фирми, свързани с бизнесмена, научи NOVA. Мерките са наложени заради обвиненията, повдигнати на Стайков. Той отговоря, като лидер на престъпна група за производство на нелегални цигари и данъчни престъпления.

Адвокатът му Ана Попова отказа да застане пред камерата на NOVA. Посочи само, че това е рутинна процедура.

„След извършена проверка Комисията е установила несъответствия в имуществото на обвиняемия и управляваните от него дружества. Отделно от това, от 10 октомври 2018 г. Апелативен специализиран наказателен съд е наложил запор върху банкови сметки и дружествени дялове, както и възбрани на недвижими имоти, собственост на обвиняемия Миню Стайков. Недвижимите имоти представляват ниви, лозя, промишлени помещения и жилища. Стойността на наложените възбрани и запори е размер на 48 млн. лв.”, заяви говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.