Почивните дни - облачни, но почти без валежи

Последният ден на октомври ще е дъждовен и студен. Навсякъде температурите вече паднаха и в най-топлите часове те ще са между 5 и 10 градуса. По-студено на североизток, по-топло около крайбрежието и в Югозападна България.

От минус 8 до 25 градуса през ноември

Температурите падат драстично, очакват ни валежи (ВИДЕО)

Вятърът – по-осезаем по поречието на река Дунав и край морето със скорост между 20 и 30 км/ч. Сравнително повече дъжд ще падне  в Източна България и на Югозапад - около и над 20 литра на квадратен метър за денонощието.

В планините над 1800 метра дъждът ще се примесва със сняг. По високите части температурите през деня ще са около нулата, в ниското – до към 5-6 градуса. Крайбрежието ще е ветровито с температури около 10-11 градуса. Валежите там ще са по-чести и интензивни.

В петък от запад на изток преваляванията ще спират, но почти навсякъде облачността ще остане значителна. Температурите също ще запазят ниските си есенни стойности и ще са между 8 и 13 градуса. Почивните дни се очертава с разкъсана облачност, но почти без валежи. Температурите бавно ще тръгнат нагоре и към средата на следващата седмица отново ще се върнат към стойности около 20-25 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.