В четвъртък вечерта автомобилът й изгоря напълно

Огън унищожи колата на кандидат- кметица от село Попица, Община Бяла Слатина. Разследването все още не е установило дали става дума за умишлен палеж, а местните хора недоумяват кой може да е посегнал на съседката им.                                      

Пламна колата на кандидат-кметица във Врачанско

„Имах гости. Снаха ми ни каза какво точно се случва. Обадихме се веднага на 112 и започнахме сами да гасим автомобила. Органите на реда казаха, че не става въпрос за късо съединение. За мен колата имаше сантиментална стойност. Това беше последното нещо, което закупи съпругът ми преди да почине. Много ми е тежко, но продължаваме напред. Няма да се предам", заяви Велчева.

Така започва ужасът за Недялка Велчева. Виждат, че на 2 метра и половина от къщата гори колата, до която са паркирани и автомобилите на гостите, а единият е с газова уредба и може да стане още по-страшно.

След като огънят е загасен става ясно, че е унищожен двигателят. Колата е скъп спомен на жената не откъм финансова гледна точка. Това е последното нещо, което има от покойния си съпруг.

Хората в селото недоумяват кой може да е извършил палежа. По случая в полицията е образувано досъдебно производство, което ще изяснява кой и защо е посегнал на автомобила.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.