Вижте как протича изборният ден

Колкото по-малко кандидати, толкова е по-бърз и лесен изборът, казват избирателите. Членове на секции също разказват, че на първи тур избирателите са били много по-затруднени заради дългата бюлетина за общински съветници.

Миналата седмица над 30 селата около София гласуваха с 4 бюлетини, днес има такива с 3 бюлетини, тъй като на първи тур не са избрали нито кмет на община, нито кмет на кметство, нито кмет на район.

Не на балотаж, а на трилотаж се изправиха хората от Знаменосец. С нетърпение очакват да разберат кой ще поведе селото през следващите 4 години.

„НОВИТЕ КМЕТОВЕ”: Първите резултати от балотажа в изборното студио на NOVA (СНИМКИ)

„Хората в селото не сме единни, това е проблемът. Тук трябва да има млади хора, които липсват”, коментира Руска.

И докато едни тръпнат в очакване за кмет, на повече от 200 км от Знаменосец - в столичния квартал в „Младост” Мариян Тодоров изтръпна заради тайната на вота. Според него, докато е поставяла печат на бюлетините, член на секционната избирателна комисия е погледнала за кого е гласувал. Според жената взела бюлетините поглеждането било неволно.

Без скандали, но с три бюлетини гласуват в софийското село Казичене. Освен за кмет на София, тук пак избират кмет на район и кмет на кметство.

Кои ще бъдат новите кметове, избрани на балотаж, вижте само по NOVA на 3 ноември. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.