Вижте какво време ни очаква в следващите седем дни

Новата седмица ни посреща с ветровито време в почти цялата страна. В по-голямата част от страната е обявен жълт код за умерен до силен южен вятър на моменти поривите ще достигат до 90 км/ч. Само в областите Плевен и Видин такова предупреждение не е в сила.

Иначе денят ще бъде доста динамичен, с повече слънчеви часове в Североизточна България. На югозапад ще е предимно облачно и със слаби валежи от дъжд. Привечер в Западна България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад. Благодарение на него днес ще усетим още по-чувствително затопляне.

Дневните температури в понеделник ще бъдат между 18 и 23 градуса. На места в Централна Северна България ще достигат и до 25-27.

Планините никак няма да бъдат приветливи. Там ще е предимно облачно и с валежи. Вятърът ще е силен, на моменти - дори бурен. Температурата на височина 1200 метра ще е към 15 градуса.

През нощта срещу вторник в Централна България ще превали. Утре облачността ще се разкъса и на много места ще намалява до слънчево. Вятърът отново ще е южен, предимно умерен. Той ще задържи температурите високи.

В средата на седмицата ще има разкъсана облачност, като над западните и южните райони тя ще бъде значителна.

В четвъртък на отделни места ще превали дъжд. Ще остане ветровито и топло за сезона.

В петък в Западна България ще превали, на повече места и повече като количество - в югозападните райони.

През нощта срещу събота ще превали и в централните и източните райони, а в западните валежите ще спрат. В събота ще има променлива облачност и на места в западните и южните райони ще превали дъжд. Дневните температури ще са с градус-два по-ниски.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.