Организирана е петиция с искане за налагането на максимална присъда на мъжа

Кадри с брутално насилие над беззащитно куче буквално взривиха социалните мрежи у нас.

Заради видеото с безмилостните подмятания и удари на кученцето беше организирана петиция с искане за налагането на максимална присъда на мъжа, гаврил се с животното. До обяд в  Районна прокуратура в Казанлък са постъпили 17 сигнала от граждани и организации по повод разпространения в социалните мрежи видеоклип с издевателството. След издирване от полицията задържаха насилника. Това е 32-годишният Ангелин от Мъглиж.

Мъж влачи куче с автомобила си (ВИДЕО)

След разпита в полицията Ангелин признал, че той се е гаврил с животното. А първа жалба по случая подава Ивелина Недкова. „Има ли смисъл да коментирам - това е абсолютно нехуманно отношение, да не кажа зверство, над животното”, попита тя.

Самият Ангелин заведе полицията и природозащитници в махалата на Мъглиж, където предаде и малтретираното кутре. „Изглежда добре. Сега ще отидем при ветеринарния лекар и той ще установи има ли някакви последствия”, каза още Недкова.

След преглед от специалист беше установено, че кучето няма физически травми. Роднините на Ангелин бяха учудени от ареста му. Според тях животното било гледано добре. Има данни, че той не един път е насилвал животни, според природозащитниците, които видели и друг клип. „Да язди една крава, която е във видимо недобро състояние, също така посягат и със камъни срещу нея”, добави Ивелина Недкова.

Мъж обеси куче на дърво в частен двор

В интернет беше организирана и петиция с искане на максимално строга присъда за Ангелин. А според повдигнатото обвинение мъжът може да бъде наказан с 3 години лишаване от свобода и глоба до 5 хиляди лева.

 

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.