Родители на деца от детска градина „Мир” в Пловдив се събраха на протест в подкрепа на персонала

Помощник-възпитателката от пловдивската детска градина „Мир”, обвинена в това, че е принуждавала 5-годишно дете да мие тоалетни, отрече тези твърдения. Пред камерата на „Здравей, България” Стефка Табакова категорично заяви, че не е използвала подобни методи за наказание на момченцето, както твърдят неговите родители в жалба до отговорните институции.

В четвъртък сутринта родители на деца, посещаващи детското заведение, се събраха на демонстрация в подкрепа на Табакова. Те заявиха, че жената се грижи добре за децата им, а случаят се използва с користни цели от назначената наскоро директорка Светлана Джаникян. Целта й била да направи чистка на персонала, твърдят родителите. Пред NOVA тя отрече да е оказвала натиск. 

Нов случай на агресия срещу дете в детска градина (ВИДЕО)

Според бащата на малкия Любчо, възпитателката не му позволява и да яде следобедната закуска заедно с останалите деца от групата. И допълват, че преди около месец възпитателката на другата трета група напуснала принудително.

„Никога не съм лишавала дете от храна”, категорична е Табакова. Тя споделя още, че в момента е в отпуск, за който била принудена от директорката да подаде молба. Шефката й дори отказала да покаже жалбата от родителите на Любчо.

 

Вече тече и подписка в подкрепа на персонала на детската градина. Общината започна и цялостна проверка, резултатите от която ще бъдат обявени следващата седмица. Тогава на работа трябва да се върне и директорката, която в момента е в отпуск. Родителите заплашиха, че ще направят жива верига и няма да я пуснат да влезе в детската градина.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.