На изток температурите ще гонят 25-26 градуса

Времето в петък ще бъде пролетно – топло, ветровито и с превалявания. Облачността ще е по-значителна в западната половина на страната. Валежите до обяд ще са предимно в Югозападна България, по-късно след обяд - и на северозапад. На изток слънцето ще се показва по-често през деня.

Вятърът ще бъде най-осезаем около обяд. В източната част на страната скоростта на поривите му ще достига 50-60 км/ч. Температурите – от 15 градуса в Северозападна България до 25-26 градуса в голяма част от Дунавската равнина и около Черноморието.

В планините остава ветровито със скорост на поривите до 100 км/ч. Превалявания ще има предимно в масивите на Западна и Централна България, по-значителни - в Рила, Пирин и Родопите. По високите части термометрите ще се колебаят около 7 градуса, а в ниското – до 15.

Зона с ниско атмосферно налягане се развива в Централното Средиземноморие и се движи на изток. Очакваме по-значителна облачност и слаби превалявания, предимно в западната част на страната, в неделя. Дневните максимални температури леко ще се понижат, но отново ще останат около 20 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.