Това съобщи зам.-кметът на Община Вълчи дол Пепа Пенчева

Шофьорът на училищен автобус, засечен да вози деца пиян, вече е дисциплинарно уволнен. Това съобщи пред NOVA зам.-кметът на Община Вълчи дол Пепа Пенчева.

Случаят е от град Вълчи дол. Проверката с дрегер показа 1,99 промила алкохол в кръвта. 55-годишният водач преминал медицински преглед преди да седне зад волана, но не е бил тестван за алкохол преди работа. Причината е, че в училището не разполагат с дрегер. След инцидента от общината обещават да засилят контрола над шофьорите на училищни автобуси. 

Арестуваха пиян шофьор на автобус, превозващ деца

„Шофьорът е служител на Община Вълчи дол. Той е коректен, дисциплиниран, отговорен и ситуацията, в която той изпадна за нас наистина е много голяма изненада. Имам информация, че той е дисциплинарно уволнен”, каза зам.-кметът на Община Вълчи дол Пепа Пенчева.

 

„Не съм говорила с него. Вчера разбрах от кмета за ситуацията. Той е шофьор, който беше предпочитан за екскурзии. Децата го харесват, учителите го предпочитат”, каза още тя.

Хванаха пиян шофьор на автобус да превозва деца

„Лично аз го видях. Не ми направи впечатление да е неадекватен. Държеше се съвсем нормално. Изглеждаше изморен, но в никакъв случай не е бил неадекватен”, коментира зам.-директорът на училището Пенка Стоянова.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.