Температурите ще са между 11 и 18 градуса

Във вторник времето ще е облачно и мъгливо в равнините и покрай големите реки. В хода на деня облачността ще се разкъса от запад на изток, но следобед отново ще е значителна. Привечер са възможни слаби превалявания в Югозападна България – около Сандански и Гоце Делчев. Температурите днес – от 11 градуса в Северозападна България до 18 в източните райони. На местата ще има мъгли, а термометърът ще държи ниски температури по-дълго през деня.

В планините ще е слънчево с повече облачност следобед и вечерта. По високите части температурите ще са около 5-6 градуса, в ниското – до 12. Най-топло във вторник следобед ще е около Черноморието – термометрите там ще показват 16-18 градуса.

Студен атмосферен фронт ще премине над Балканите в сряда и четвъртък с валежи, по-значителни в западната половина на страната в сряда. Ще е ветровито с пориви на вятъра около и над 50 километра в час.

Валежи очакваме и в петък – по-значителни в Рила, Родопите и по южните склонове на Централна и Източна Стара планина. Сняг ще вали над 1800 метра. Дневните температури в края на работната седмица ще паднат до ноемврийските си стойности от 9-10 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.