Стрелбатата е станала на оживена търговска улица

При стрелба във Френския квартал в Ню Орлиънс са ранени 11 души, като двама от пострадалите са в критично състояние, съобщи местната полиция, цитирана от AFP и „Фокус”. Кварталът е популярна туристическа дестинация,

Стрелбата е станала около 3:00 часа местно време (11:00 българско време) на оживена търговска улица близо до много хотели в историческия квартал, който привлича посетители от цял свят.

Няма съобщения за загинали. Полицията заяви, че бързо са реагирали на инцидента, тъй като допълнителните патрули са били дежурни по време на годишния университетски футболен мач в Деня на благодарността.

„Имахме офицери в този район, които са чули и са реагирали на стрелбата", каза пред репортери полицейският служител Шон Фъргюсън.

„За съжаление, имаше толкова много хора тук, ние не успяхме да определим кой всъщност е стрелял по това време. Не знаем как е започнало", каза още той.

Полицейското управление на Ню Орлиънс заяви чрез социалната мрежа Twitter, че не са извършвани арести и разследването продължава.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook