Водолази продължават да издирват тела

Водолази продължават да издирват телата на жертвите на вулканичното изригване на новозеландския остров Уайт, предаде БГНЕС. По последни данни бедствието отне живота на най-малко 16 души.

Откриха телата на шест жертви на вулканичното изригване в Нова Зеландия

Под заплахата от ново изригване водолазите претърсват водите около острова. От общо 47-те души, намирали се на острова в момента на изригването, освен 16-те загинали, 28 са все още в болници в Нова Зеландия и Австралия, от които 21 са в критично състояние. Няколко души се водят за изчезнали. Повечето от хората, намирали се на острова, са били туристи от Австралия, САЩ, Великобритания, Китай, Германия, Малайзия и от самата Нова Зеландия.

Нова Зеландия поръча кожа от чужбина за пострадалите от вулкана

Тленните останки на шест от жертвите бяха прибрани от острова при рискована операция с участието на новозеландски командоси. Първата жертва бе официално идентифицирана днес и това 21-годишната австралийка Кристал Броуит. Тя е била в Нова Зеландия със семейството си, за да празнува рождения си ден. Според учените, наблюдаващи острова, има между 35 и 50 процента шансове за ново изригване. Идния понеделник новозеландците ще запазят минута мълчание в памет на жертвите на вулканичното изригване.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си