На сцената на Народния театър излязоха любими български музиканти, спортисти, актьори и журналисти

За 17-та поредна година се провежда благотворителният концерт "Българската Коледа" под патронажа на президента Румен Радев. На сцената на Народния театър излязоха любими български музиканти, спортисти, актьори и журналисти, за да подкрепят благородната кауза. Целта е да се осигури модерна медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация на нуждаещите се деца.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

За своите 17 години „Българската Коледа” е успяла да събере над 32 милиона лева от дарения. А само за миналата Коледа парите са близо 2,5 млн. лева. С тях беше подпомогнато лечението на над 500 деца, а 20 лечебни заведения от цялата страна получиха нова техника.

Празничният спектакъл започна в 20:00 часа и се излъчи в ефира на NOVA. Изданието тази година е под надслов „Да дарим бъдеще на болните деца“. Всеки, който иска, може да подкрепи каузата, като изпрати SMS на номер 1117 или се обади на 0900 1117. 

ЗА СИЛАТА НА ЕДИН SMS: Време за съпричастност с "Българската Коледа"

Събраните средства ще отидат за апаратура от бъдещето - нови и иновативни уреди за детските клиники. Младият лекар, актьор, а отскоро и баща Наум Шопов и Малкият Петър Милошев влязоха в ролята на водещи на спектакъла.

 

„Когато имаш свое дете, нещата в съзнанието ти се променят и ставаш доста плашлив и боязлив, така че вече гледам малко по-различно на тази инициатива и ми се струва по-благородна от всякога”, заявява Наум Шопов.

С изпълнения на живо на сцената излязоха музиканти като Любо Киров, Дони и Нети, Графа и Орлин Горанов. А задачата да закрие „Българската Коледа” с песен за завръщането към вярата се падна на Люси Дяковска.

„Тази вечер е много важна, защото по време на спектакъла се случват чудеса. Вярвам, че всеки един от нас е получил нещо в своя живот, не което е било в повече, а което е било хубаво и затова поне веднъж в живота е нужно да дарим”, смята Люси Дяковска.

Със специални видеообръщения и като гости на сцената към кампанията се присъединиха и част от лицата на NOVA.

„Всеки ден се учим да живеем с различни хора, да им помагаме. Затова трябва да учим и нашите деца да бъдат съпричастни, да бъдат добри и да се научат да помагат”, заяви водещата на Новините на NOVA Невена Василева.

През годините „Българската Коледа” не загуби, а увеличи доверието на българските зрители, казва режисьорът на тазгодишното издание Евтим Милошев. Затова всяка година инициативата си поставя все по-високи цели.

„Дарителството - да дадеш от себе си на човек, който не познаваш, е най-висшата форма на човешката същност, най-висшето проявление на човешката същност - да освободиш в себе си тази енергия за хора, които не познаваш, но се нуждаят много повече от всеки друг, това е велико”, заяви Евтим Милошев.