Темата коментира д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор

„Няма опасност от бактериална инфекция от ешерихия коли в Перник. Рискът вече е сведен до минимум. Така или иначе, нещата са се случили още на 23-ти. Водата е спряна за използване, населението е предупредено, осигурена е вода от водоноски. Самите хора по-рядко използват вода от водопроводната мрежа. Благодарение на това е ограничен броят на засегнатите”. Това заяви за „Здравей, България” д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор.

Икономическа полиция ще проверява кой е източил водата в Перник (ВИДЕО+СНИМКИ)

„В момента само трима души са в инфекциозно отделение. Те са много добре, задържаме ги за наблюдение. Трима-четирима души са потърсили спешна помощ  без да бъдат хоспитализирани”, каза още той.

„Не очакваме нови случаи на заразени, тъй като мястото на замърсяване вече е обработено”, категоричен беше Ангел Кунчев.

Къде изтича водата на Перник?

Макар и със закъснение грипната вълна вече е е факт. Регистрирани са първи случаи и у нас, но нивата все още са много ниски, каза още Кунчев.

Според него епидемията ще бъде факт след около месец.

„Случаите на грип у нас засега са единични, но се увеличават в Европа. Тази година разпространението на грипа закъсня с месец и половина", допълни главният държавен здравен инспектор.

Повече по темата гледайте във видеото.