Преди дни от опозицията заявиха, че внасят вот на недоверие срещу правителството

„Внасяме вот на недоверие към правителството във връзка и с водната криза, и с изгарянето на чужди отпадъците. България се превръща в сметището на Европа. Кризата е на лице. Мажоритарен собственик на ВиК-Перник е Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Не бива да прехвърляме от здравата глава на болната”, заяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините” Христо Проданов, зам.-председател на ПГ на "БСП за България".

БСП внася вот на недоверие срещу правителството заради водната криза

По думите му основният проблем е, че държавата не контролира работата на отделните министерства. „Този, който трябва да координира действията на всички министри е премиерът. Какво се случва в момента? – От една страна на единия министър тръбите били спукани, на другия водата му изтекла, а този който трябва да контролира работата между двете министерства не го прави”, смята Проданов.

 Течове или кражби стоят зад безводието в Перник?

Той допълни, че трябва да има контрол над инвестициите. „Какво се случи с 32 млн. лв за язовир „Студена”?  Невярно е, че няма политика във водната криза в Перник, както каза Борисов”, коментира още Проданов. 

„Събираме подробна информация за проблемите в страната. Не инициираме протести” заключи той. 

Целия разговор гледайте във видеото