Милиони граждани също събират пари

Големите пожари в Австралия накараха звездите от шоубизнеса да дарят значителни суми за пострадалите. Наред с тях и милиони граждани събираха пари за пожарните служби и загубилите домовете си австралийци.

Първи беше Ръсел Кроу. Австралийският актьор дари 100 000 долара още през ноември. Тогава пожарите не бяха привлекли толкова внимание, но и до днес Кроу не изоставя темата, като пуска в социалните мрежи клипове как разчиства изгорели площи или е преправил пикапа си на пожарен автомобил.

ТРОГАТЕЛНО: Децата на пожарникарите, загинали в Австралия, разплакаха света (СНИМКИ)

Певицата Пинк дари 500 000 долара малко след Нова година. Тя даде парите за пожарната служба, която понася най-голям натиск.

На концерт Елтън Джон каза на феновете си, че ще даде пари и трябва всички да обърнем внимание на случващото се.

„Тази вечер обявявам, че дарявам 1 милион долара на Фонда за борба с пожарите. Австралия е невероятна страна. Идвам от 1971 г. и съм влюбен в това място. Като гледам какво става, ми се къса сърцето”, заяви Елтън Джон.

Водещата Елън Дедженерис, актрисата Никол Кидман, певицата Кайли Миноуг, звездата от социалните мрежи Кайли Дженър и рокаджиите от „Металика” са само част от звездите, които дадоха пари или се включиха в кампаниите за събирането им.