Той бил задържан за 72 часа за кражба

Арестант избяга от полицията в Разград. Издирваният е на 28 години, рецидивист, с множество присъди за кражби.

В сряда Емил Велков бил задържан за 72 часа по разпореждане на прокуратурата, след като влязъл в дом и откраднал чанта с пари. По време на разпита,  разследващият полицай излязъл от стаята. Рецидивистът се възползвал от това, напуснал кабинета, минал покрай постовия и накрая излязъл от сградата. Мъжът е обявен за общодържавно издирване. А в дирекцията на МВР в Разград е започнала вътрешна проверка.

Рецидивист избяга по време на разпит от сградата на МВР в Разград

„Това не се случва често. В 20 годишната си практика имам един такъв случай – в Русе. Емил Велков не е установен от ангажираните за това служители на ОДМВР – Разград. Имам уверението, че се полагат всички усилия от тяхна страна, за да продължи работата по досъдебното производство срещу него”, заяви заместник-окръжният прокурор Емилиян Грънчаров

„Великов е призован за привличане в качеството на обвиняем и съответно да бъде разпитан. След което, по моя преценка, съм съставил постановление за задържането му за срок до 72 часа, за да може да бъде осигурено явяването му пред Окръжен съд – Разград за вземане на най-тежката мярка „Задържане под стража”. Процедурата е една и съща – след приключване на разпита му се предявява постановлението за задържане. Подписва го, след което компетентните служители го водят в следствения арест”, обясни прокурорът.

„Той е оставил личната си карта на пропуска, след което е успял да я вземе. Предполагам, че полицейският служител на пропуска не е имал информация, че той ще бъде задържан”, смята Грънчаров.

Предвидените наказания по двете престъпления, които Емил Велков е извършил, са съответно от 2 до 8 години затвор, а за другото  - от 2 до 10 години. При евентуално признание за виновен, законът групира трите наказания и се прилага най-високото.

Репортер: Деян Герговски