Той е обвинен в изнасилване от две жени

Йохан Стелингверф, станал известен като "валиумния изнасилвач", е охраняван денонощно в дома си, където е под домашен арест. В сряда той беше отведен от полицията за разпит заради втора жертва, която установиха разследващите. Тя е от унгарски произход.

Обискират дома на холандец, обвинен в брутално изнасилване в София

Жената е пристигнала у нас и е била разпитана пред съдия. Разпитите са продължили до късно през нощта, заради което наблюдаващият прокурор не е могъл да повдигне обвинение на Стелингверф. Той бе доведен отново в жилището си, където полицаи от СДВР го охраняваха.

Само по NOVA говори 32-годишната софиянка, заради която Стелингверф е под домашен арест. Тя категорично отказа да говори пред български медии. Журналисти от недерланската телевизия „Канал 6” се свързаха с NOVA  за подробности по случая, който те следят от 10 – 15 години.

Говори жената, жертва на "валиумния изнасилвач" (ВИДЕО)

Пред тях жената реши да говори за случилото се. Самоличността й е скрита. Самата тя казва, че дава това интервю, за да предупреди и други потенциални жертви, а такива има. С NOVA се свързаха още жени, които решиха да останат анонимни.

Втора жена подала сигнал срещу холандеца, обвинен в изнасилване

Йохан Стелингверф трябва да напусне жилището си утре, независимо какво реши съдът, защото договорът му за наем изтича. Собственикът му казал незабавно да освободи апартамента. Както през годините, така и сега, Йохан Стелингверф отрича да има вина и да е извършил какво ти да било престъпление, за това което твърдят жертвите и свидетелите. Очаква се наблюдаващият прокурор да повдигне обвинение за друго престъпление и той да бъде отведен от дома му, а мярката му да бъде променена в по-тежка.

Още по темата гледайте във видеото.