Коментар на генералния консул на България в града

Българинът, който нападна хора в ресторант в Истанбул, по всяка вероятност е бил със силно психично разстройство или под въздействието на силни опиати. Това коментира в предаването „Събуди се” генералният консул на страната ни в Истанбул Ангел Ангелов.  

Български гражданин нахлу с мачете в ресторант в Истанбул, полицията го застреля (ВИДЕО)

Българинът беше застрелян от полицията в Истанбул в петък вечерта. 32-годишният Милен Бахчеванов нахлул с нож в заведение в квартал „Байрам паша”. Според местни медии нападнал клиенти на заведението, а след това и полицаите, които били повикани на помощ. Не са помогнали нито водната струя и сълзотворния газ на пожарната, нито предупредителните изстрели на полицаите. Бахчеванов е издъхнал в болницата.

 

В чантата му са намерени Библия и икони. По информация на местните медии българинът е влязъл в Турция на 14 януари. Той има няколко криминални регистрации - за хулиганство, кражби и грабежи.

“Тук на място все още се събира все още допълнителна информация за изясняване на случая. Има споделени разпити на очевидци. По всяка вероятност става дума за човек със силно психично разстройство или пък под въздействието на силни опиати. Действията са били изключително неадекватни, агресивни. Разговорите да бъде усмирен продължават около час и половина, но той се е барикадирал. Подобни инциденти се случват навсякъде. В момента започва ваканцията на учениците в Турция и много турски граждани идват по нашите курорти, не очаквам някакво негативно въздействие”, коментира Ангел Ангелов.