Действието се развило около 23:30 часа в петък

Българин беше застрелян от полицията в Истанбул. 32-годишният Милен Бахчеванов нахлул с мачете в ресторант в квартал „Байрам Паша”. Според местни медии нападнал клиенти на заведението, а след това и полицаите, които били повикани на помощ.

В турски сайтове има видеоклип, който показва как полицаите стрелят поне 20 пъти по нападателя през витрината на ресторанта. Двама полицаи са с порезни рани.

Българското министерство на вътрешните работи съобщи, че са установили връзка с турската полиция и са готови да съдействат.

Българинът имал няколко криминални регистрации - за хулиганство, кражби и грабежи.

„Държи се агресивно, буйства, качва се на 2-ия етаж, напада местни граждани. Опитва се да задържи заложници от заведението. Хората от ресторанта успяват да го изолират той се барикадира. Започват да водят преговори, най-напред се опитва пожарната с водна струя да го неутрализира, но не успява и в един момент той напада местните екипи. Откриват стрелба, раняват го в крака. Транспортират го в болница, но за съжаление там почива, най-вероятно от кръвоизлив”, обясни за NOVA Ангел Ангелов, консул в Истанбул.