От фирмата твърдят, че това е напълно невъзможно

След репортаж  по NOVA - проверка в предприятие за месо. Жена твърди, че си е купила техни пилешки хапки, в които имало мишка. От фирмата твърдят, че това е напълно невъзможно.  Наш екип влезе в завода и проследи пътя на храната.

След като в неделя жена от Севлиево подаде сигнал за мишка в пакет с пилешки хапки, институциите започнаха проверка.

„По време на проверката не се констатираха доказателства, че гризачът може да е влязъл в опаковката по време на производството на продукта”, обясни д-р Татяна Николова, началник отдел в дирекция "Контрол на храните".

Откриха мишка в замразени пилешки хапки (ВИДЕО)

Че няма как това да се случи твърдят и от фирмата производител:

„Това, което ние виждаме от снимките е компрометиран продукт. Абсурдно е да твърдим, че при нас и в търговските обекти  такъв формат продукт може да съществува”, казва Антон Костадинов , управител на фирмата.

Потърпевшата не е подала сигнал до агенцията по безопасност на храните. Липсват и важни документи.

„Няма касов бон, който придружава закупените пилешки хапки, за да се докаже кога тази храна е била купена от търговския обект. Няма доказателства къде храната е била съхранявана след закупуването и от потребителя”, допълва Николова.

По думите на производителя съществува процедура, чрез която се гарантира, че хигиенните норми са спазени и, че гризачи няма.

„Ние контролираме чрез едни малки устройства, чрез които визуално всеки ден по два пъти се прави физически оглед и на територията на предприятието от години не е регистриран случай, в който да има”, коментира Костадинов.

Репортер: Николай Беремлийски