Една от дъщерите на баскетболиста също е сред жертвите

Легендата на НБА Коби Брайънт загина, след като частният му хеликоптер се разби край Лос Анджелис в неделя.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

При инцидента са загинали още 8 души, сред които и една от четирите дъщери на баскетболиста - 13-годишната Джана. Те са пътували към баскетболната академия, в която Джана тренира. По все още непотвърдена информация сред другите на борда е била друга млада баскетболистка със своя баща.

"Смъртта на всички, пътували в хеликоптера, е потвърдена. Няма оцелели при катастрофата край Калабасас", съобщи шерифът на окръга. 

СНИМКИ НА ВЕЛИКИЯ КОБИ ВИЖТЕ ТУК

 

 

Трагичният инцидент се случил над Калабасас, когато машината се запалила и се разбила в земята. 

Инцидентът се случи само часове, след като 41-годишният Брайънт бе изместен от третото място в списъка на най-резултатните играчи на НБА за всички времена. След съботна игра във Филаделфия звездата на "Лейкърс" Джеймс Леброн го измести от бронзовата позиция. Именно с този факт е свързан и последният туит на Коби:

След като научи трагичната новина, Леброн потъна в сълзи:

 

 

Брайънт беше двукратен олимпийски шампион и петкратен шампион на НБА. 

Черната Мамба Коби Брайънт - идол на милиони по света

Брайънт е едно от най-големите имена в световния баскетбол. С тима на "Лос Анджелис Лейкърс", където прекарва цялата си 20-годишна кариера, печели 5 титли и участва в 18 Мача на звездите.

Светът потъна в скръб след смъртта на Коби Брайънт (ВИДЕО+СНИМКИ)

Легендата на "ЛА Лейкърс" се превърна в истинска икона в баскетбола. Влиза в Лигата веднага след гимназията през 1996-а и се превръща в наследник на Майкъл Джордън и идол на милиони почтатели на играта по света. Официално слага край на спортната си кариера през 2016 г., като в последния си мач вкара 60 точки срещу Юта.

"Като шестгодишно дете, дълбоко влюбено в теб, не виждах края на тунела. Виждах само себе си, тичащ навън. И така - тичах.

Тичах нагоре-надолу по всяко игрище и след всяка топка. Заради теб.

Ти поиска моя хъс, аз ти дадох сърцето си, защото то просто искаше да даде повече.

Играх, въпреки потта и всяка болка, не заради предизвикателството, а защото ТИ ме викаше. Направих всичко за теб, защото така става, когато някой те кара да се почувстваш толкова жив, колкото ме караше да бъда ти.
Ти даде на едно 6-годишно момче неговата Езерняшка мечта и поради това ще те обичам винаги..."

 Коби Браянт - откъс от "Скъпи баскетбол

Филмът, за който Коби Брайънт взе "Оскар" през 2018-а (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

От 2001 г. е женен за Ванеса Лейн, с която има 4 деца. Най-малката им дъщеря Капри се роди през 2019-а, а най-голямата - Наталия, навърши 17 в седмицата преди смъртта на баща си.

Почит за Коби пред централата на "Лейкърс" (СНИМКИ)