Днес термометрите ще показват между 5 и 15 градуса

Последните дни на януари ще са с динамично, но в никакъв случай не и студено време. Днес над по-голямата част от страната ще е облачно със слаби превалявания от дъжд. В сутрешните часове ще вали в северозападните райони, по-късно през деня – в източните. Валежите – незначителни като количества – максимум до 10 литра на квадратен метър за денонощието.

В ранните часове по някои усойни места в западна България има условия за поледици, заради комбинацията от дъжд и студ. Температурите в топлата част на деня обаче ще са високи за сезона - между 5 и 10 градуса. Сравнително по-топло в източните райони, до 15 градуса.

В планините преваляванията ще са от дъжд и сняг като границата между двете ще е около 1000-1200 метра надморска височина. И в планината времето ще е меко с температури между минус 1 по високите части и 3-4 градуса в ниското. Вятърът ще създава усещането за по-студено време – по високите части скоростта на поривите ще достига 100 километра в час.

Обширна зона с ниско атмосферно налягане и по-студен въздух се оформя в северната част на Атлантически океан. Движейки се от запад на изток студеният фронт на циклона достига и Балканите в сряда. У нас, след сух и сравнително тих вторник с променлива облачност, в сряда очакваме отново вълна от слаби превалявания в незначителни количества. Условия за валежи ще има и в края на работната седмица. Дневните температури в следващите 5-6 дни обаче се запазват високи за сезона – около 10 градуса.