Проектът ще струва 25 милиона лева, които ще бъдат дадени от държавата

София решава за водата към Перник. Предложението на правителството е градът да се снабди с вода от язовир „Белмекен“, през „Бели Искър“. 

Идва ли краят на водната криза в Перник? (ВИДЕО)

За целта ще се използва водопроводната система на София и ще се изгради допълнителен тръбопровод от Мало Бучино до Перник. Кметът на София Йорданка Фандъкова нееднократно вече заяви, че предложението на държавата ще бъде подкрепено единствено при 100% гаранции за водоснабдяването на столицата.

СЕДМИЦАТА В ПРЕСЪХНАЛИЯ ПЕРНИК: Планове за изход под страх от хепатит (ВИДЕО)

„Има проблем със стената на „Бели Искър”, защото водопроводът е в лошо състояние и няма план какво ще правим ако той аварира. Когато нещата се правят прибързано има риск”, каза Иван Таков от БСП.

„Всичко се следи  няма страшно. „Софийска вода” работи отдавна по проект за стената и сега ни обещаха и пари за рилски водопровод. Не виждам търговска сделка в тези отношения. Държавата е собственик на язовирите и тя е длъжна да ги ремонтира”, обясни  Николай Стойнев от ГЕРБ.

„Това са внушения и хората, които ги правят трябва да отговарят за това”, заяви Карлос Контрера, ВМРО.

„Може да се гарантира, че ВИК Перник ще си плаща към другото дружество. Благодарение на валежите притокът е по-голям  и имаме вода до април месец”, каза кметът на Перник Станислав Владимиров.

Правителството отпуска 25 милиона лева за водния байпас на Перник

Проектът ще струва 25 милиона лева, които ще бъдат дадени от държавата.