Заразените са 5900 души

Почти 6 хиляди души вече са заразени с коронавируса, а починалите са над 130. Състоянието на 1200 от болните е тежко. Съединените щати и все повече държави от Евросъюза евакуират своите граждани от Ухан. Това е китайският град, откъдето започна епидемията.

Дори да нямат симптоми британците, които се прибират, ще бъдат поставени под 14-дневна карантина. Подобна мярка ще предприеме и Австралия. „Бритиш Еъруейз” стана поредната авиокомпания, която обяви, че спира полетите си до Китай. Експерти смятат, че пикът на епидемията ще настъпи до 10 дни. Според тях, вирусът е рисков за възрастните хора и тези с хронични заболявания.

„Мисля, че китайското правителство се справя много добре, като се има предвид колко заразен е този вирус и колко нов е по отношение на изучаването му. Те работят много бързо и агресивно за мерките за карантина и строят нови болници за инфекциозни заболявания”, коментира доц. Питър Хотез, Байлър колидж.

В РЕАЛНО ВРЕМЕ: Проследете как и къде се разпространява коронавирусът?

Още трима са регистрираните с коронавирус в Германия .Те работят в същата компания, чийто служител стана първият заразен в страната с този вирус. Все повече държави изпращат самолети, за да евакуират своите граждани от град Ухан, откъдето тръгна заразата.

ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Говорят българи, блокирани в Китай заради коронавируса

Първи случай на заразяване с новия коронавирус от Китай бе потвърден в Обединените арабски емирства, съобщи днес министерството на здравеопазването, цитирано от световните агенции.
Франс прес отбелязва, че това вероятно е първият потвърден случай на заразата в целия Близък изток.

В съобщението, разпространено от държавната информационна агенция на ОАЕ, се казва, че заразеният човек е дошъл от китайския град Ухан, откъдето тръгна разпространението на вируса в края на миналия месец. Той е в стабилно състояние и под медицинско наблюдение.
ОАЕ е център на глобалния въздушен транспорт, като летището на Дубай е третото най-натоварено в света, отбелязва Ройтерс.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК