Каквито и да са препятствията по пътя, знам, че ще успеем, заяви британският премиер

"Brexit не е краят, а началото на нова страница в британската история. Той е началото на нова ера на приятелско сътрудничество с Европейския съюз". Това заяви британският премиер Борис Джонсън в обръщение към сънародниците си час преди страната му да напусне Съюза, предаде БТА.

СНИМКИ ОТ ПРАЗНЕНСТВАТА В ЛОНДОН

 

 

 

 

"Тази вечер напускаме Европейския съюз. За мнозина това е удивителен момент на надежда, момент, който те мислеха, че никога няма да настъпи. Много хора, разбира се, изпитват тревога и загуба, а има и трета група хора, вероятно най-голямата, които се безпокояха, че цялата тази политическа препирня никога няма да приключи", каза премиерът, цитиран от "Ройтерс".

"Разбирам всички тези чувства и нашата работа като правителство, моята работа, е да обединим тази страна сега и да я поведем напред", добави той.

"Най-важното, което трябва да се каже тази вечер е, че това не е краят, а началото, мигът, когато пуква зората и завесата се вдига за ново действие в нашата славна национална драма", отбеляза поетично Джонсън.

"Каквито и да са препятствията по пътя, знам, че ще успеем", каза премиерът в изявлението си преди излизането на Великобритания от ЕС.

ВСИЧКО ЗА BREXIT ЧЕТЕТЕ ТУК


 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си