Избирателите и на демократите, и на републиканците ще изберат своите предпочитани кандидати за надпреварата за Белия дом

Първото събитие, което ще помогне да бъдат решени кандидатите за президент на САЩ, ще се проведе в Айова в понеделник. Избирателите и на демократите, и на републиканците ще изберат своите предпочитани кандидати за надпреварата в Белия дом. Въпреки че победата в Айова не гарантира на никого номинацията, тя може да помогне на кандидатите да наберат скорост.

Изглежда почти ясно, че Доналд Тръмп ще бъде кандидатът на републиканци, но 11 души се кандидатират за номинацията на демократите. Мнозина от тях прекараха последните няколко седмици в енергична кампания в Средния запад, който винаги е първият, който гласува. Първичните избори продължават до началото на юни. Следващия вторник гласува Ню Хемпшир.

Социологическите проучвания предполагат, че Бърни Сандърс е фаворит в Айова. Той е един от четиримата сенатори, които се кандидатират за президент, които трябваше да останат във Вашингтон, за да присъстват на процеса по импийчмънт на президента Доналд Тръмп, но неговите привърженици, включително Александрия Окасио-Кортес, енергично проведоха кампания от негово име в Айова.

В понеделник се провежда гласуване и сред републиканците, като двама души се борят срещу Тръмп, но популярността на президента в неговата собствена партия е такава, че номинацията му е формалност.