Прокуратурата започна разследване срещу Йордан Петков, известен като Данчо Катаджията

Прокуратурата подхвана скандалния пътен полицай от Ловеч Йордан Петков, известен като Данчо Катаджията. Разследващите са образували досъдебно производство заради атаката срещу екип на NOVA и се очаква да му повдигнат обвинение. Той е бил задържан за 24 часа. От прокуратурата са установили, че той е управлявал кола без книжка и след употреба на алкохол.

Тина Ивайлова и нейният оператор бяха нападнати, докато снимаха брата на инспектор Петков. Полицаят се разследва и за търговия с влияние, пране на пари и данъчни престъпления.

Сдобил ли се е полицай с имоти и автомобили за стотици хиляди левове?

Йордан Петков e полицейски инспектор, пета степен. Заплатата му е малко над хиляда лева, но прави впечатление, че служителят на реда води висок стандарт на живот. Показва го и по време на работа.

Данчо Катаджията, както е известен полицая в Ловеч се придвижва с няколко автомобила, които се водят на името на брат му Калоян. А брат му няма дори шофьорска книжка. Това не му пречи да кара, та дори и пиян.

Той е собственик на цех за производство на метални изделия в Ловеч и къщата над него. Имотът е придобит чрез покупко-продажба на търг от съдия изпълнител. А предишният собственик е подал жалба до МВР, защото според него цехът е купен на безценица. В четвъртък бяха извършени претърсвания, при които са открити доказателства по досъдебно производство. Мъжът не се е притеснил от проверките на  „Вътрешна сигурност”. Той дори е заснел с телефон обиска на дома му и го е изпратил на свои приятели.

Районната прокуратура образува досъдебно производство затова че е братът на Данчо счупи телевизионна камера. Но да се върнем на Данчо Катаджията - домът му се намира в покрайнините на Ловеч над фабрика за мебелни изделия, която също се води на името на брат му. Всички, обаче знаят, че цеха се управлява от полицая. Фабриката е придобита, чрез покупко-продажба от съдия изпълнител и е на стойност 126 хиляди лева, но предишният собственик е подал жалба в МВР срещу Данчо Катадажията .

Бащата на Данчо Катаджията се грижи и за язовира в Дренов взет по аренда от катаджията. Разследващите се натъкват и на малък зоопарк в къщата. Полицаят си отглеждал екзотични животни.

Йордан Петков днес бе привикан в ловешката полиция, за да бъде информиран, че срещу него е образувано дисциплинарно производство. Въпреки опитите да скрие, че е е дошъл с единият от скъпите си автомобили Йордан Петков бе открит от екипите ни.

“Наредихте ме до Васил Божков и Румен Радев. Впечатлен съм. Ще ме намерите, като приключат офанзивите. Доста неща имам да ви кажа”, каза Йордан Петков пред наша камера.

Той не е отстранен от работа, но няма да работи като патрулиращ полицай. Дисциплинарното производство трябва да приключи до два месеца.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Лукс на ръба на закона

Преди година Йордан Петков беше показан в „Здравей, България”. Тогава негов колега Иван Иванов засне как Петков се опитва да свали номерата на автомобил на жител на Луковит.

В социалните мрежи върви и друг клип, който също възмути хората. От кадрите ясно се вижда как малко преди митрополит Гавраил да хвърли кръста в реката на Йордановден, Петков хвърля камък.

Стана ясно обаче, че полицаят е подал молба за напускане. Проверяват се и колегите му от Плевен, които са били помолени от Петков да проверят екипа ни и да снимат личните им карти.