Прокуратурата започна разследване срещу Йордан Петков, известен като Данчо Катаджията

След жалба от разследващ екип на NOVA прокуратурата започна разследване срещу Йордан Петков, известен като Данчо Катаджията. Счупена камера при заснемане на материал за пътен полицай, разследван за търговия с влияние и пране на пари това ви показахме в предаването "Неделята на NOVA". 

Йордан Петков е собственик на цех за производство на метални изделия в Ловеч и къщата над него. Имотът е придобит чрез покупко-продажба на търг от съдия изпълнител. А предишният собственик е подал жалба до МВР, защото според него цехът е купен на безценица. В четвъртък бяха извършени претърсвания, при които са открити доказателства по досъдебно производство. Мъжът не се е притеснил от проверките на „Вътрешна сигурност”. Той дори е заснел с телефон обиска на дома му и го е изпратил на свои приятели.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Лукс на ръба на закона

Преди година Йордан Петков беше герой на „Здравей, България”. Тогава негов колега Иван Иванов засне как Петков се опитва да свали номерата на автомобил на жител на Луковит.

В социалните мрежи върви и друг клип, който също възмути хората. От кадрите ясно се вижда как малко преди митрополит Гавраил да хвърли кръста в реката на Йордановден, Петков хвърля камък.

Въпреки постъпките си, Йордан Петков е добър полицай. Няколко пъти е награждаван в състезанието „Пътен полицай на годината”. Стана ясно обаче, че мъжът е подал молба за напускане.

Йордан Петков е разследван от МВР за няколко престъпления: укриване на доходи и контрабанда на цигари, принуда и търговия с влияние, пране на пари и данъчни престъпления. Проверяват се и полицаите от Плевен, които са били помолени от Петков да проверят екипа ни и да снимат личните им карти. 

По-късно през деня стана ясно, че брата на полицая е задържан за 24 часа заради нападението срещу екип на NOVA.

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си