Подобни маневри на въпросното място са забрани с цели два знака

Oпасни маневри на междуградски маршрутки на пътя Драгичево - София. Шофьори правят обратен завой на място, на което това е забранено не с един, а с два знака. Така излагат на риск пътуващите. NOVA показа същите нарушения и преди година.

Шофьор помете и уби пенсионер на автобусна спирка в Сливен (ВИДЕО)

„На практика, когато се създадат условия за нарушаване на правилата, те се нарушават. Правейки този обратен завой, водачите спестяват 5-10 минути. Наказателната отговорност е лична и аз не мога да говоря от името на водачите, нарушили закона. Тук имаше мантинели, които бяха премахнати. На тяхно място бе поставен знак, който казва, че това е обръщало за снегорини. Аз не мисля, че правилата са различни за колите и снегорините”, каза Магдалена Милтенова, председател на Конфедерациятa на автобусните превозвачи.

Арестуваха над 20 шофьори в Пловдив само за нощ

„При евентуален сблъсък бихме говорили за сериозна трагедия с много пострадали. Съгласен съм с госпожа Милтенова, че тук инфраструктурата до голяма степен е причина за случващото се. Ако няма предпоставка за нарушение, то няма да бъде извършено”, коментира Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Тир се удари в скат и затвори Кресненското дефиле (ВИДЕО)

Милтенова добави, че не може да носи отговорност за личните решения на шофьорите. Водачите, нарушили закона, ще бъдат наказани.

Още по темата гледайте във видеото.