Сред тях са и двама, предложили подкуп на полицаите

Арестуваха 23-ма шофьори в Пловдив само за нощ. Акцията е свързана с пътния контрол в цялата страна. Сред задържаните има и двама мъже, предложили общо 150 лева подкуп на полицаите, за да се отърват от арест и глоби.

АКЦИЯ: И нощни камери на КАТ ще следят за скорост по пътищата

При безпрецедентната акция в Пловдивска област за една нощ са проверени над 2500 автомобила. 26 шофьори са хванати да карат пияни, с алкохол два пъти и половина над допустимите норми.

Мащабна полицейска операция на територията на Шумен

Сред нарушителите, хванати в нетрезво състояние, истински рекордьор се оказа шофьор от Хисаря. Заловен е да кара автомобила си с 1.84 промила алкохол в кръвта. За да запазят шофьорската си книжка, двама водачи предложили директно пари на полицаите.

Акция срещу въоръжена група, свързана с грабежи по бензиностанции в София (СНИМКИ)

"Единият случай е в Пловдив. Водачът не е поставил обезопасителен колан и подхъврлил на колегите 50 лева. А вторият случай – в Асеновград, с алкохол 1.55 промила в издишания въздух, водачът подхвърлил 100 лева на колегите", заяви гл. инспектор Виктор Празов- началник "Охранителна полиция“- Пловдив.

МВР: 360 са тежките катастрофи за последните 28 дни у нас

Употреба на наркотици, липка на застраховка “Гражданска отговорност“, неизрядни документи и непоставени обезопасителни колани са другите най- чести нарушения на пътя. В Пазарджишко снощи са хванати над 240 нарушители. Двама са арестувани, защото подкарали колите си без регистрационни табели.

Полицията с акция за опазване живота на пешеходците

"За съжаление много висок е делът на превишената скорост, както вътре в самите населени места, по малките и по големите улици и булеварди, така и по първокласните пътища извън тях", обясни Мирослав Стоянов- говорител на ОД МВР-Пазарджик.

 Акцията на пътна полиция, която обхваща цялата страна, ще продължи и следващиите дни