Това се случи посред бял ден

Обир на банка посред бял ден в София. Маскиран и въоръжен с пистолет мъж влязъл в клон на финансовата институция на столичния булевард „Мадрид” oколо 10 часа. На този етап не е ясно дали пистолетът му е бил истински. По непотвърдена информация мъжът взима около 15 000 лева в различна валута.

Откраднаха голяма сума пари от клон на банка в София

Около час след като започва работното време на банката, в клона нахлува маскираният мъж. Успява да заплаши служителите и да вземе наличните пари. По това време столичният булевард е оживен. Повечето магазини и офиси наоколо вече работят. Въпреки това обаче никой не чува случващото се. Служителите в магазините наоколо казват, че не са притеснени въпреки кражбата, станала посред бял ден. Клиентите обаче не са така спокойни.

Въоръжен и маскиран с противогаз ограби бензиностанция в Труд (ВИДЕО)

Жертви и пострадали няма. Иззети са записи от камерите в района. Разпитани са и служителите на банката, били в клона по време на обира. Огледите на място продължиха повече от 4 часа. След като полицейските ленти бяха свалени банката остана затворена.

Маскирани обраха бензиностанция в София

Не за първи път става кражба в офис на тази банка. Миналата година два пъти обраха неин клон в столичния квартал „Сухата река”. Първият случай беше през февруари. Тогава крадците взимат 12 000 лева. А след това и на  8-ми ноември. Откраднатата сума тогава е 1 000 лева. И при предишните случаи, и днес подходът е един и същ. Крадците са с маски, въоръжени и заплашват служителите. Дали има общо между трите обира – тепърва разследването ще покаже.