Температури скачат до 15 градуса около и след обяд

Денят е най-топлият през тази седмица с температури между 8 и 13 градуса. Мартенски стойности на термометрите до 15 градуса се очакват в най-южните райони – Хасковско и Кърджалийско.

Валежите ще са незначителни и ще преминат от север на юг. Сняг ще прехвърчи в планините на Западна България в късния следобед. В хода на деня ще се усилва вятърът. Поривите ще достигат скорост от над 50 километра в час. Най-осезаем ще е от двете страни на Стара планина. В почти цялата страна е в сила жълт код за опасно време.

В сряда – ветровито най-вече в Североизточна България. През нощта срещу четвъртък ще има условия за слаби превалявания в незначителни количества от дъжд, който тук-там в Предбалкана и Стара планина ще преминава в сняг. Облачността след това ще се разкъса, но в петък след обяд страната ни ще попадне под влиянието на нов циклон. С него очакваме по-ниски температури и по-значителни валежи от дъжд и сняг в Западна и Централна България. Новата снежна покривка ще е предимно в планините и по местата с по-висока надморска височина.

Още в неделя ще започне поредното нетипично за сезона затопляне. В самото начало на следващата седмица отново ще има период от 2 дни с високи температури – дневни стойности над 15 градуса.