Това е разказ за Силвия, която описва себе си с думите "вярвам", "приятел", "душа"

Успешно лечение за една от най-свирепите болести на 21 век - паник атаките. Открила го е млада жена, от първо лице, а нейната битка - със средствата на поезията, е призната от психолозите.

Това е разказ за Силвия - момичето, което описва себе си с думите "вярвам", "приятел", "душа". "Силвия Крумова е това, което седи зад Силвиамика. Това е като едно време в чатовете, където се измисляха прякори и влизаш с тях в другото пространство. Силвиамика е всичко, което е вътре в Силвия. Тя е по-свободна, по-открита и не се страхува да изразява себе си", казва тя.

Силвия е започнала да пише, защото е почувствала, че това е начин да изразява това, което е вътре в душата ѝ. "Силвия тушира много емоции и се уча да ги показвам с времето. Силвиамика беше мястото, на което да покажа тези емоции. Имах свобода на душата си", казва още тя.

Преди да разголи душата си, попада в капана на мислите си и страда. "Имах нужда да излея това, което се случва вътре, защото беше потискано. Така се появи паник атаката, страха от живеене. Това беше един от най-трудните ми периоди, които преобръщат всичко на 180 градуса. Изпитах страх от първия момент, когато изпитах това, все едно загубих почва под краката си", споделя Силвия.

Все повече българи получават паник атаки

Паник атаката я е научила да споделя и да иска помощ отвън. Тя е попаднала сякаш в друг свят, бояла се е да изрази себе си пред хората, защото се е страхувала от тях. "Това е смисълът на моето съществуване, отвътре ме убива. Спрях да изразявам, каквато и да е емоция, но и няма да искам от хората помощ, защото те ще ме използват. Вкарах се сама в капан, за да може да излезе страха", казва още Крумова.

Изолацията е била дошла в момент, в който тя самата изпитала нужда. "Тогава се научих да го изразявам. По-голяма сигурност имах, когато друг знаеше, че имам паник атака и ако друг има до мен, ще се успокоя. Не съм взимала успокоителни, но си помогнах сама", споделя Силвия.

За нея думите служат като лекарство, което помага на човек, изпаднал в трудни моменти. "Силвиамика пише рядко за Силвия Крумова. Силвия се учи от Силвиамика. Има моменти, в които си отварям страницата, защото имам нужда да прочета нещо", казва Силвия.

Островът Свобода на Силвиамика, където е приятел на себе си и вдъхновява хиляди други. "Пуснах страницата през 2016-а и първият пост беше за равносметката. Исках просто да пиша някъде. Есенцията е, че винаги предстои нещо хубаво и човек не бива да спира да върви", заявява тя.

С психолози от Варна, Силвия вдъхновява хора с паник атаки да пишат, да счупат оковите на страха в мислите си чрез думите. "Моята приятелка - паник атаката" е статията, която написах. Тя се е появила в миг, когато загубиш себе си, да ти припомни кой си. Когато човек се намира в труден период, може да ме намери мен и да му внеса нотка свежест, за да продължи. Чувствам се полезна", споделя Силвия.