В планините валежите също ще намаляват и спират в хода на деня

До обяд валежите постепенно ще спират. Облачността временно ще се разкъса, но по-късно след обяд отново ще се увеличи. По-късно вечерта и през нощта отново са възможни слаби превалявания предимно от дъжд в ниското и сняг в планините и високите места в Западна България. Вятърът – по-осезаем около обяд в Югоизточна България. Температурите в най-топлата част на денонощието – между 6 и 11 градуса.

В планините валежите също ще намаляват и спират в хода на деня. През нощта отново ще превали слабо. Ще е ветровито с тенденция вятърът постепенно да отслабва. Температури – от минус 5 по високите части до стойности около нулата в ниското и курортите.

Почивните дни ще започнат с облачно време с незначителни валежи на изолирани места, но слънцето ще започне да се показва по-често. В неделя - затопляне, което ще продължи до средата на другата седмица. Температурите в някои райони на страната ще прескочат 15 градуса. В понеделник – силни пориви на вятъра, които в Североизточна България и в Стара планина ще надминат 70-80 километра в час.