Очакват ни валежи със силен вятър в четвъртък и петък

Днес денят ще е слънчев, а облачността – рехава и незначителна през целия ден. Вятърът – слаб, по-осезаем около и след обяд в Източна България. Температури в ранния следобед ще бъдат между 13 и 18 градуса. Най-топло - в централните райони на Северна България.

В планините ще бъде топло, но ветровито. Температурите ще са между 4 и 10 градуса. Вятърът ще се усили около обяд и ще се усеща до късния следобед с пориви около 50 км/ч. 

Абсолютен температурен рекорд в Хасково

До края на седмицата времето ще е сравнително топло за сезона. Срядата ще е най-топлият ден тази седмица. Температурите ще скочат до около 20 градуса. Вятърът обаче ще започва да се усилва и в четвъртък с нахлуването на студен въздух отново очакваме обстановка като в началото на седмицата – бурен, на места ураганен вятър.

В четвъртък и петък над страната ще преминат последователно два студени фронта. Валежите ще преминат от запад на изток, но в не особено големи количества. Ще вали предимно дъжд, в планините на Западна и Централна България – сняг.

След като в петък отбележим най-студения ден през седмицата, дневните температури отново ще се върнат към стойности около 15 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.