В края на седмицата обаче ни очакват валежи от дъжд и сняг

Времето до събота ще бъде топло. В четвъртък температурите в ранния следобед ще са между 16 и 21 градуса. Най-топло се очаква да бъде в крайния северозапад, в централните райони на Южна България и в Югозападна България.

Продължават ли валежите и днес?

В планините термометрите ще показват между 5 и 11 градуса. Има условия за обилно снеготопене в Рила, Пирин, Витоша и западните райони на Стара планина. Има опасност от лавини в Рила и Пирин.

Петък ще е най-топлият ден тази седмица с температури над 20 градуса в много райони на страната. Най-осезаемо топло ще бъде в централната част на Дунавската равнина и Предбалкана. Сутринта ще има условия за мъгли покрай водоемите, в низините и котловините.

Очакват ни топли и сухи дни

Захлаждане с валежи се очаква в събота следобед. Зона с ниско атмосферно налягане ще свали температурите в цялата страна. Вятърът ще се усили от северозапад още в петък вечерта. В събота ще започнат валежи, но предимно от дъжд. С падането на температурите в неделя ще завали мокър и тежък сняг в западните планински масиви и по местата с по-голяма надморска височина на Западна България. До края на неделния ден валежите ще отслабват и ще спират.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.