Общият брой на заразените достигна 18

Днес са регистрирани още 6 лица, които са заразени с коронавирус в Северна Македония. Това съобщи преди малко на извънредна пресконференция македонският министър на здравеопазването Венко Филипче.

Първи жертви на коронавируса в Дания и Словения

Пет от тях са от град Дебър, а шестият заразен е пристигнал от Испания, предаде БГНЕС.

Въведоха нови ограничения за пътуване в Европа и Азия

Общият брой на заразените в Северна Македония достигна 18. Филипче съобщи, че правителството е сформирало Кризисен щаб, който ще се ръководи от служебния премиер Оливер Спасовски. 

„Всички гранични сухопътни пунктове в Северна Македония ще бъдат затворени, с изключение на Табановце, Деве Баир /Гюешево, бел.ред./, Кафасан и Блаце, които ще бъдат отворени за пътници и превозни средства. Да спре работата на летище "Свети апостол Павел" в Охрид, т.е. да се затвори този граничен пункт 48 часа от приемането на тази мярка. Да се забрани влизането на чуждестранни граждани от страни със среден риск, в допълнение с тези с висок риск според списъка на СЗО", каза Филипче.

Той добави, че на заседание на правителството е взето решение за закриване на всички молове, с изключение на супермаркети, хранителни магазини и аптеки.

„Работата на кафенета, барове, клубове, казина и зали за спортни залагания е напълно забранена. Всички заведения за обществено хранене, които приготвят храна и продават храни, могат да работят, но без посетители и да продават по алтернативен начин, тоест да продават онлайн и да доставят извън заведението за хранене“, отбеляза министърът.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК